Beypazarı Sesli Chat

By On Pazar, Mart 10 th, 2013 · no Comments · In
Selam arkadaslar her gecen gün dünyaya kendini tanıtan Baskent Ankaramizin bir ilcesi olan Beypazarı ilcemizden bizler ile aynı sohbet ortamını paylasan arkadaslarımıza sitemizde bir sohbet odası actık sadece onlar daha iyi bir hizmet alabilsin ve sevdikleri ile bu ortamı paylasabilsinler diye sitemizde Beypazarı Sesli Chat odamızı actık. Aslınd arkadaslar beypazarı ilecesi türkiyenin ve dünyanın en güzel yerlerinden birisidir yılda binlerce turistin ziyaret ettiği beypazari beldemiz aslında Eski tarihi Beypazari evleri yani bilinen adları ile (taskonaklar) beypazaraının kendine özgü teryağlı kurusu, be bir isim ile dunyaya nam salan Beypazarı maden suyu ile mesur bir ilcemizdir. Peypazarında yasamakta olan bir cok insan hayat gelirlerini ciftcilik ve ticaretten kazanmakta, beypazarına yakın ilcelerden bir kacı olan nallahan, güdül gibi ilcelerimizdende sitemizi ziyaret eden baya ve bayan arkadaslarımıza kesintisiz sohbet hizmeti sunmaya devam ediyoruz.Bizmimle bu sohbet ortamını paylasan Beypazarı ve yakın beldelerinden katılan hemserilerimizle sesli chat’in keyfini cıkarabilirsiniz.
Beypazarı Tarihi
Beypazarı toprakları pekçok çok eski uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. İlk yerleşimi işaret eden net bilgiler bulunmamakla birlikte yerleşim yeri olarak kullanılmasının eski çağlara dayandığını gösteren bulgular vardır. Bu yüzden üzerinden değişik hakimiyetler gelip geçen Beypazarı topraklarında biriken tarih farklı kültürlerin izlerini taşımaktadır. Beypazarı’nın Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde deyinmeden geçemediği tarihi önemi, bu farklılıklarla beslenmiştir.
Eski bir yerleşim yeri olan Beypazarı topraklarında, sırasıyla Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlıların egemen olduğu bilinmektedir.
Selçuklular döneminde Beypazarı, İstanbul – Bağdat yolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Beypazarı, Orhan Bey’in Ankara’yı alması ile Hüdavendigâr (Bursa) Sancağı’na bağlanarak Osmanlı yönetimine geçmiştir.
Roma döneminde, “Lagania” adını alan bu yöre bir piskoposluk merkezi haline gelmiştir. “Kaya Doruğu” anlamına gelen bu ad daha sonra o dönemlerde hüküm süren İmparator Anastasius’un (M.S. 491 – 518 ) bölgeye ziyaretiyle “Lagania Anastasiapolis” olarak değişmiştir. İstanbul’u Ankara’ya ve Bağdat’a bağlayan geçit yolları üzerindeki konumuyla ticari anlamda parlak dönemlerini yaşamıştır.
Türklerin Anadolu’ya egemen oluşuyla Türkmen boylarının da yurdu olur Beypazarı.Bu boylardan en önemlisi Kayı Boyu’dur. Selçuklu Sultanlığı kendilerine yurt olarak yer göstermiş, Gazi Gündüzalp yönetiminde ilk önce Ankara civarına yerleşmişlerdir. Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Bey’in dedesi Gazi Gündüzalp’in mezarı Beypazarı’nın Hırkatepe Köyü’ndedir.

About

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hafta sonları hariç genellikle 24 saat cevap veriyoruz. Tüm e-postalar gizli tutulur ve hiçbir şekilde yayılmayız.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty