Sesli Sohbet Arkadaşlık

By On Perşembe, Ocak 07 th, 2016 · no Comments · In

Konuşmak insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Atasözlerinde ve bazı özdeyişlerde susmanın önemine sıklıkla vurgu yapılsa da hayatını sessizliğe adamış bir kişinin psikolojisinin sağlam kalması mümkün değildir. Zira insan sosyal bir varlıktır ve muhakkak konuşma ihtiyacı duymaktadır. Ancak günümüzde yoğun iş temposu ve sınırlı çevre gibi olumsuz etkenler yüzünden birçok insan konuşma ihtiyacını giderememektedir. Neyse ki internet bu sorunu önemli ölçüde ortadan kaldırmış durumdadır.

Zira kişinin sosyal yaşamda konuşma şansı bulamadığı yakınlarıyla görüşme şansı sunmaktadır. Bunun yanında kişinin hiç tanımadığı insanlarla iletişime geçmesini ve tanışmasını da sağlamaktadır. Bu bağlamda sohbet siteleri, yeni arkadaşlıklara yelken açmak isteyenler için oldukça önemli bir opsiyon durumundadır. Ülkemizde 90’lı yılların sonuyla birlikte popüler olmaya başlayan chat siteleri, günümüzde de sosyalleşebilmenin en etkili yollarından biri konumundadır. Bunun yanında geçmişte sadece yazarak yapılabilen sohbetlerin yerini şimdilerde sesli ve kameralı sohbetler almış durumdadır. Görüntülü ve sesli chat sayesinde sohbetler çok daha gerçekçi ve çok daha verimli olmaktadır. Bu sayede yanıltıcı rumuzların ve sahte yazışmalarının da önüne geçilmektedir. Tüm bunların yanında sesli sohbetler, sosyalleşebilmek isteyenler için de oldukça önemli bir kolaylık sağlamaktadır. Zira her iki tarafta birbirlerinin seslerini işiterek sanki bir kafede beraber oturuyormuşçasına sohbet etme şansı bulmaktadır.

sesli-chat

Böylece tıpkı günlük yaşamdaki konuşmalar gibi gerçekçi bir sohbet ortamı sağlanabilmekte ve kişilerin arasındaki o görünmez duvar aşılmış olmaktadır. Tüm bu veriler ışığında görüntülü ve sesli chat sitelerinin diğer sohbet sitelerine göre çok daha tutarlı olduğunu da söyleyebiliriz. Çünkü bu tür sitelerde amacı nahoş eğlence olan ciddiyetsiz kişileri elemek çok daha kolaydır. Zira sohbet katılımcıları görüntü ve sesleriyle niyetlerini açıkça ortaya koymaktadırlar. Günümüzde birçok chat sitesi sesli ve görüntülü sohbet imkânı sunmaktadır. Bu siteler; bazen yeni öğrenilen bir yabancı dilin pekiştirilmesi için, bazen sosyalleşebilmek, bazen de can sıkıntısına çözüm olarak kullanılmaktadır. Ancak hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın yeni insanlarla tanışma olanağı sunmaktadır. Bunun yanında sohbet sitelerinin, birçok aşkın ve sağlam dostlukların mimarı olduğunu söylemekte hiç yanlış olmayacaktır. Zira birçoğumuzun kendi çevresi içinde dahi dijital platformlar sayesinde tanışmış ve devamında evlenmiş kişiler bulunmaktadır. Yine de günümüzde birçok kişi sohbet sitelerinin ciddiyeti ve seviyesi konusunda bazı önyargılara sahiptir. Nitekim bazı sohbet siteleri siteleri gerçekten de bu çekincelere mahal verebilecek bir yapıya sahiptir. Ancak gerçekçi bir sohbet ortamı arzulanıyorsa kesinlikle sesli sohbet siteleri tercih edilmelidir.

About

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hafta sonları hariç genellikle 24 saat cevap veriyoruz. Tüm e-postalar gizli tutulur ve hiçbir şekilde yayılmayız.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty