Ahmedinejad Uyardı: İntihar Olur

By On Çarşamba, Ekim 10 th, 2012 · no Comments · In

İran Televizyonu Press TV, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın İsrail ile ilgili düşüncelerini açıkladığı bir röportajı yayınladı.

Press TV’nin internet sitesinde, Jam-e Jam kanalında yapılan röportajın detaylarına yer verildi. Olası bir savaşta ülkesine çok güvenen Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in İran’a yapacağı en ufak saldırının İsrail için intihar olacağını kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

“İSRAİL İÇİN MUTLAK BİR İNTİHAR”

“Bu konu hakkında bilgisi olan her insan gibi ben de İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’ne saldırısının İsrail için mutlak bir intihar olacağını düşünüyorum” diyen Mahmud Ahmedinejad, İran İslam Cumhuriyeti’nin asla bir savaş başlatmak istemediğini ancak İran topraklarına yapılacak en ufak bir saldırı karşısında tepkilerinin sert olacağını vurguladı.

Ahmedinejad, İsrail’in işgal, suikast ve katliam olmadan var olmayacağını ve sadece rejimin devamı için maceracı bir tutum izlediğini savundu.

“NÜKLEERİMİZ ‘BARIŞÇI'”

Haberde İsrail’in son zamanlarda İran’ın nükleer enerji tesislerine saldırı tehdidinin arttığı anımsatılırken, bu tehditlerin sebebinin, İran açısından ‘barışçı’ olan nükleer enerji aktivitelerinin İsrail tarafından kendilerine yönelik tehdit olarak algılanması olduğu belirtildi.

About

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hafta sonları hariç genellikle 24 saat cevap veriyoruz. Tüm e-postalar gizli tutulur ve hiçbir şekilde yayılmayız.

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty